INDUSTRIA ALIMENTARĂ

La nivel global, industria alimentară, în special cea a produselor perisabile, este riguroasa și greu de gestionat din punct de vedere al transportului de marfă, ca urmare a naturii produselor și a condițiilor speciale de transport necesare acestora.

Cu un portofoliu larg de clienți din acest domeniu, oamenii Logitrans și-au dezvoltat în timp  abilitățile și cunoștințele necesare  pentru logistică în transport a acestui tip de produse. Fie ca este vorba de produse perisabile, fie de produse alimentare neperisabile sau produse BIO, oferim soluții de transport optime și siguranță, aducând plus de valoare clienților noștri din industria alimentara și business-urilor în care aceștia activează.

Cu o politica globala orientată din ce în ce mai vizibil către zona ECO în ce privește produsele alimentare și industria alimentara în general, oamenii devin tot mai constienți de efectele negative ale încălzirii globale asupra alimentelor de consum și preferă achizițiile de produse BIO. Prin urmare, și producatorii de alimente, precum și clienții noștri cu business în zona industriei alimentare, sunt nevoiți să își orienteze afacerile în această direcție.

Oamenii Logitrans sunt pregătiți în orice moment să ofere soluții optime de logistică și transport clienților noștri din acest sector de activitate, să ofere consultanță privind  documentele necesare și reglementările UE privind transportul de alimente/produse alimentare, precum și echipamentele folosite în industria alimentară (vitrine de expunere produse, vitrine frigorifice pentru produsele fresh, automate de cafea sau snack de tip ”vending machines”).

Cum contribuie LOGITRANS la dezvoltarea industriei alimentare

Soluțiile noastre de logistică și transport pentru acest tip de produse asigura integritatea mărfii, transportul în condiții optime cu vehicule corespunzătoare (dotate cu termodiagramă și echipamente care permit controlul temperaturii, în cazul produselor perisabile), minimizând astfel deteriorarea mărfii pe durata transportului și oferind siguranță clienților noștri.

Carcasele de animale pot fi cu ușurință transportate, agățate cu cârlige în containere specializate, cu temperatură controlată.

În situația în care marfa transportată necesită temperaturi diferite pe durata transportului în același container se poate utiliza un perete desparțitor. Acesta are rolul de a separa și adapta temperatura în funcție de mediul optim pentru fiecare marfă în parte.

Dependent de modul de ambalare, de natura produselor transportate sau de urgența livrării produselor, oamenii noștri oferă soluții de logistică complexe adaptate nevoilor clienților din zona industriei alimentare, fie prin:

  • Transport rutier de marfă cu vehicule dotate cu echipamente care permit controlul temperaturii;
  • Transport maritim containerizat ( REEFER CONTAINER  – în caz de solicitare a temperaturii controlate;
  •  Transport aerian cargo ( posibil și cu temperatură controlată;
  • Transport multimodal care poate combina soluțiile de transport mai sus menționate.

În cazul utilajelor și echipamentelor destinate industriei alimentare (vitrine frigorifice pentru produsele fresh, vitrinele de expunere a produselor alimentare sau aparatele automate de cafea/snacks, de tip ”vending”) transportul se realizează cu vehicule adecvate, dotate cu rampe speciale și cu sisteme de chingi de prindere.  În acest fel, manipularea echipamentelor la locul de încărcare/descarcare se face într-o maniera mai ușoară, iar siguranța echipamentelor este în prim-plan pe toata durata transportului.

Link-uri utile: Disponibil auto