transport marfa

MENU

Transportul rutier frigorific

Transportul rutier frigorific

Transportul frigorific

Transportul international de marfuri frigorifice este o parte esentiala a economiei globale. Aceste transporturi asigură aprovizionarea cu produse alimentare și farmaceutice în întreaga lume. Acest timp de transport este important pentru menținerea calității și siguranței.

Organizarea transportului frigorific

Este important să se țină cont de reglementările și cerințele fiecarei țari în care se efectuează transportul.
 
In plus, camioanele trebuie să fie concepute pentru a menține temperaturi controlate .
Acestea trebuie sa fie dotate cu termodiagrame pentru monitorizarea temperaturii.
 
Pentru a asigura siguranța și calitatea produselor transportate, există reglementări. Acestea sunt nationale si internationale.
Reglementarile includ conditii de transport si cerinte de temperatura si siguranta.
 
Un alt aspect important este comunicarea eficienta între toate părțile implicate în proces. Aceasta include comunicarea între furnizori, transportatori, șoferi și clienți finali. Comunicarea eficientă ajuta la evitarea întârzierilor, la reducerea costurilor și deteriorea produselor
transportul rutier frigorific

În ceea ce privește costurile transportului rutier internațional pentru mărfurile frigorifice, pot fi mai mari decât cele pentru transportul mărfurilor neperisabile.

Acest lucru este cauzat de costurile mai ridicate ale camioanelor și echipamentelor specializate, precum și cerințelor suplimentare de igienă și securitate.

Cu toate acestea, beneficiile aduse de transportul rutier internațional pentru mărfurile frigorifice pot depăși costurile.

Avantaje

Transportul rutier internațional de  mărfuri frigorifice ofera numeroase avantaje companiilor implicate. 

Unul dintre aceste beneficii este livrarea produselor la timp și mentinerea în condiții de siguranță și de calitate pe toata perioada de tranzit. Lucru care duce la creșterea satisfacției clienților și a loialității acestora.

 
De asemenea acest tip de transport ofera acces pe pietele internationale.Acest lucru este deosebit de important pentru companiile producatoare de alimente si produse farmaceutice.

Retinem

In organizarea transportului rutier pentru marfurile frigoifice trebuie sa se ia in considerare mai multe aspecte cum ar fi :

 • Planificarea și comunicarea. Este esențial ca toate părțile implicate să comunice eficient între ele și să planifice în avans transportul. Acest lucru ajuta la reducerea riscurilor de întârzieri sau de deteriorare a mărfurilor și poate asigura livrarea produselor în timp util.
 • Echipamentul adecvat.
 • Avem nevoie de echipament adecvat pentru acest tip de transport. Camioanele frigorifice asigura conditii optime de temperatura si calitate pe intreg tranzitul.
 • Monitorizarea temperaturii.Camioanele frigorifice trebuie sa fie dotate cu termodiagrame printabile pentru a monitoriza temperatura.Astfel evitam deteriorarea produselor.
 • Reglementările.
  Transportul rutier internațional pentru mărfurile frigorifice este reglementat la nivel național și internațional pentru a asigura siguranța și calitatea produselor transportate.

( Autor: Ruxandra Ghencea )

ADR – transportul marfurilor ADR

ADR – transportul marfurilor ADR

Transportul mărfurilor ADR.

În articolul de mai jos, vom discuta despre ceea ce înseamnă transportul rutier de mărfuri ADR, cum funcționează acesta și care sunt regulile și reglementările pe care trebuie să fie respectate.

Ce înseamnă transportul rutier de mărfuri ADR?

Transportul rutier de mărfuri ADR se referă la transportul mărfurilor periculoase pe drumurile publice.
 
Termenul ADR este un acronim pentru “Acordul European privind transportul rutier internațional al mărfurilor periculoase”.
Acordul stabileste regulile de siguranta pentru transportul acestor marfuri.
 
Este valabil și în afara Europei. Transportatorii care operează în acest domeniu trebuie să îl respecte.

Cum funcționează transportul rutier de mărfuri ADR?

 

Transportul rutier de mărfuri ADR implică siguranta si control . Mărfurile ADR sunt împărțite în 9 clase, în funcție de natura pericolului pe care îl prezintă.
 
Fiecare clasă este desemnată printr-un cod de identificare (Cod UN ) . Acesta trebuie să apară pe ambalajul sau eticheta mărfurilor transportate.
 
Fiecare șofer care transportă mărfuri periculoase trebuie să aibă o certificare specială. Aceasta ii permite să transporte astfel de mărfuri. Această certificare se obține după absolvirea unui curs specializat și a unei examinări.

Reguli și reglementări pentru transportul rutier de mărfuri ADR.

Transportul rutier de mărfuri ADR este reglementat prin legislația europeană și internațională.
 
Există o serie de reglementari care trebuie respectate pentru a asigura siguranța transportului și protejarea mediului .
 
Printre regulile și reglementările aplicabile în transportul rutier de mărfuri ADR se numără următoarele:
 
 • Mărfurile periculoase trebuie să fie împachetate și etichetate corespunzător, in functie de clasificarea lor
 •  Vehiculele care transportă mărfuri periculoase trebuie să fie special marcate și semnalizate. Astfel se poate indica natura mărfurilor transportate și se poate avertiza cu privire la riscurile implicate.
 •  Inainte de transport, trebuie întocmite documente, care să conțină informații cu privire la natura și cantitatea lor.
 •  Șoferii care transportă mărfuri periculoase trebuie să fie instruiți și certificati
Siguranța este cea mai importantă preocupare în acest tip de transport . Există multe reguli care trebuie respectate pentru a minimiza riscurile.
 
Aceste reguli includ limitele de viteza, obligatia de a urma trasee stabilite si evitarea zonelor cu risc ridicat.
 
În plus, pentru a asigura siguranța transportului, există un sistem de control. Acesta implică verificarea documentelor de transport și inspecția vehiculelor
echipament ADR in transport
Concluzie

Transportul rutier de mărfuri ADR este o activitate importantă și necesară pentru economia modernă, dar care implică riscuri mari și responsabilități importante. Este esențial ca regulile si reglemantarile pentru acest transport sa fie respectate, sa se ofere instruire adecvată șoferilor și să se investească în vehicule și echipamente de transport sigure și eficiente, pentru a asigura siguranța și succesul în această activitate.

( Autor: Ruxandra Ghencea )

Poti solicita o oferta de transport personalizata apasand butonul de mai jos!

Hai si tu in echipa Logitrans si descopera beneficiile tale!

Transportul rutier international

Transportul rutier international

Transportul mărfurilor rutier

Transportul rutier de mărfuri internațional este esențial pentru comerțul global. Acesta implică mișcarea de mărfuri între două sau mai multe țări. Este unul dintre cele mai utilizate moduri de transport de mărfuri, datorită costurilor relativ scăzute și flexibilității de a ajunge în aproape orice destinație.

Documente transport

Pentru a începe un transport internațional, este important să înțelegem procesul de transport rutier al mărfurilor.
 
Documentele necesare transportului sunt pregatite de exepditor sau importator.
 
Printre alte documente sunt incluse:
 
 • factura comercială.
 • documentul de transport.
 • documente de export sau de import.

Gestionarea transportului

Următorul pas este identificarea unui transportator. Acesta trebuie sa asigure un transport sigur și prompt.
 
Alegerea unui transportator adecvat are un impact asupra costului și a timpului necesar pentru expediție.
 
Marfurile transportate trec prin procese de verificare si control. Acestea pot provoca intarzieri daca documentele sau inregistrarile nu sunt in regula.
In functie de ruta si de termenul de livrare, transportatorul poate implica mai multe moduri de transport. Transportul multimodal implica mai multe moduri de transport. Acesta combina,de exemplu , transportul rutier cu cel aerian sau transportul rutier cu cel maritim . In transportul multimodal un singur transportator gestioneaza o combinatie de transporturi.
 
Toate acestea necesită experiență,cunoștințe și abilități de specialitate. Astfel  ne asiguram ca marfa ajunge în timp util, în condiții de siguranță, la locația corectă și la costuri favorabile.
transportul rutier
camion pentru transport marfa

Concluzie

În cele din urmă, noi , Logitrans Romania considerăm că nevoile clienților noștri sunt cele mai importante, iar satisfacția lor este măsura succesului nostru.
 
De aceea, ne dedicăm în totalitate și oferim întotdeauna soluțiile cele mai bune și profesionale, pentru a ne asigura că transportul tau ajunge la destinatie in siguranta si la termen.
 
Nu ezita să ne contactezi și să afli mai multe despre soluțiile de transport oferite de noi.
( Autor: Ruxandra Ghencea )

Cum te putem ajuta ?

Experienta in piata transportului rutier, ne permite sa oferim servicii complete de transport.

Indiferent de destinatia transportului tau suntem pregatiti sa te ajutam.
 
De la transportul de mărfuri ADR la marfuri agabaritice și proiecte personalizate, suntem pregătiți să îndeplinim orice cerință de transport.
Suntem mândri să oferim clienților noștri servicii de înaltă calitate și soluții personalizate de transport rutier. Coordonatorii de transport Logitrans  vor fi întotdeauna pregătiti să răspundă nevoilor tale de transport, chiar și în cazurile în care există termene limită sau condiții dificile.
 
De asemenea, comunicam in permanenta cu clientii nostri, pe tot parcursul transportului. Acest lucru asigura o monitorizare eficienta a transportului.
 
paleti transport marfa

Poti solicita o oferta de transport personalizata apasand butonul de mai jos!

Afla mai multe despre Logitrans Romania!