transport marfa

MENU

April 24, 2023

Transportul rutier frigorific

Transportul international de marfuri frigorifice este o parte esentiala a economiei globale. Aceste transporturi asigură aprovizionarea cu produse alimentare și farmaceutice în întreaga lume. Acest timp de transport este important pentru menținerea calității și siguranței.

Organizarea transportului frigorific

Este important să se țină cont de reglementările și cerințele fiecarei țari în care se efectuează transportul. In plus, camioanele trebuie să fie concepute pentru a menține temperaturi controlate . Acestea trebuie sa fie dotate cu termodiagrame pentru monitorizarea temperaturii. Pentru a asigura siguranța și calitatea produselor transportate, există reglementări. Acestea sunt nationale si internationale.

Reglementarile includ conditii de transport si cerinte de temperatura si siguranta.
 
Un alt aspect important este comunicarea eficienta între toate părțile implicate în proces. Aceasta include comunicarea între furnizori, transportatori, șoferi și clienți finali. Comunicarea eficientă ajuta la evitarea întârzierilor, la reducerea costurilor și deteriorea produselor

În ceea ce privește costurile transportului rutier internațional pentru mărfurile frigorifice, pot fi mai mari decât cele pentru transportul mărfurilor neperisabile. Acest lucru este cauzat de costurile mai ridicate ale camioanelor și echipamentelor specializate, precum și cerințelor suplimentare de igienă și securitate. Cu toate acestea, beneficiile aduse de transportul rutier internațional pentru mărfurile frigorifice pot depăși costurile.

Avantaje

Transportul rutier internațional de  mărfuri frigorifice ofera numeroase avantaje companiilor implicate. Unul dintre aceste beneficii este livrarea produselor la timp și mentinerea în condiții de siguranță și de calitate pe toata perioada de tranzit. Lucru care duce la creșterea satisfacției clienților și a loialității acestora. De asemenea acest tip de transport ofera acces pe pietele internationale.Acest lucru este deosebit de important pentru companiile producatoare de alimente si produse farmaceutice.

Retinem

In organizarea transportului rutier pentru marfurile frigoifice trebuie sa se ia in considerare mai multe aspecte cum ar fi :

 • Planificarea și comunicarea. Este esențial ca toate părțile implicate să comunice eficient între ele și să planifice în avans transportul. Acest lucru ajuta la reducerea riscurilor de întârzieri sau de deteriorare a mărfurilor și poate asigura livrarea produselor în timp util.
 • Echipamentul adecvat.
 • Avem nevoie de echipament adecvat pentru acest tip de transport. Camioanele frigorifice asigura conditii optime de temperatura si calitate pe intreg tranzitul.
 • Monitorizarea temperaturii.Camioanele frigorifice trebuie sa fie dotate cu termodiagrame printabile pentru a monitoriza temperatura.Astfel evitam deteriorarea produselor.
 • Reglementările.
  Transportul rutier internațional pentru mărfurile frigorifice este reglementat la nivel național și internațional pentru a asigura siguranța și calitatea produselor transportate.

   ( Autor: Ruxandra Ghencea )

   Transport rutier

   Transport rutier internațional de marfă, în regim complet sau grupaj pe rute EU și extracomunitare

   Transport maritim

   Transport maritim containerizat FCL/LCL, cu legături între destinații aflate pe șase continente

   Transport aerian

   Transport aerian cargo, door-to-door delivery & airport-to-airport delivery. Documentație vamală

   Logistică

   Birou externalizat de logistică pentru compania ta. Soluții personalizate de transport multimodal