transport marfa

MENU

Căpcăuni la Teatrul Odeon

Logitrans România - Transport marfă

Arta și cultura oferă oamenilor accesul la un univers mai armonios, la inovație și creativitate, fiind o punte de legatură între trecut și viitor. Teatrul în mod special, este forma cea mai profundă de exprimare a emoțiilor și sentimentelor sufletului uman, prin legătura unică și directă creată de artiști cu publicul, pe scenă, prin decorurile realizate, care atunci cand se ridică cortina, transpun publicul direct în poveste, în magia creata de actori și decoruri.

La recomandarea Institutului Francez din București și având în echipa oameni iubitori de cultură și teatru, Logitrans România a început colaborarea cu regizorul Eugen Jebeleanu. Crescut într-o familie de intelectuali și pasionat de mic de teatru și dans, tânărul actor a studiat arta dramatică la Paris, unde împreună cu regizorul Yann Verburgh a pus bazele companiei de teatru Compagnie Des Ogres, formată din tineri actori, scenografi și tehniciei francezi și români, piesele regizate de cei doi artiști jucându-se astăzi pe scenele teatrelor atât din Franța ( Paris, Lyon ), cât și din România. Deși stabilit în Franța, artistul nu se desparte de România, scrie piese, le regizează și le joacă alături de trupa sa, organizând reprezentații în ambele țări, prin proiecte culturale româno – franceze.

Logitrans România și Compagnie Des Ogres

Un astfel de proiect organizat de Compagnie Des Ogres este cel din 2019 pentru promovarea piesei “Căpcăuni” regizată de Eugen Jebeleanu, spectacol care s-a jucat în 30 de orașe din Franța și în România la Teatrul Odeon din București, în renumita Sala Majestic.

La solicitarea artistului, Logitrans România a organizat serviciul de logistică și transport din Franța ( Paris ) către România ( București ) a decorurilor scenografice și recuzitei necesare artiștilor pentru punerea în scenă a piesei la Teatrul Odeon, precum și returul acestora la Paris după finalizarea prestației trupei pe scena teatrului bucureștean.

Decorurile și recuzita extrem de sensibile la transport, special realizate pentru piesa Căpcăuni, au necesitat o atenție deosebita atât la încărcare cât și la descărcare, pentru a nu se deteriora și a pune în dificultate spectacolul de la București, majoritatea pieselor din decor fiind fragile și având forme și dimensiuni atipice. Transportul a fost monitorizat în permanență urmărindu-se sincronizarea la livrare la București cu echipa de tehnicieni și scenografi ai trupei, astfel încât decorul să fie asamblat la timp și scena să fie pregătită pentru prestația actorilor, conform programului stabilit cu Teatrul Odeon.

Scenografa trupei, Velica Panduru, a ales decorul perfect pentru a transmite mesajul piesei, măștile, copacii…

Decorul este la fel de important ca un personaj, el trebuie de-a lungul spectacolului, ca orice alt personaj de pe scenă, să aibă un parcurs, o transformare, să se lase modificat de poveste și să interacționeze cu celelalte personaje de pe scenă. Decorul trebuie să ajute mesajului transmis.

Spectatorul asta remarcă atunci cănd se ridică cortina sau cand intră pe scena, dacă este un spectacol cu publicul pe gradene.

Fără să îți dai seama, ești introdus în poveste!

Contactează experții noștri pentru a găsi împreună soluția de transport potrivită business-ului tău!

+40748 043 545