Tehnologie spațială produsă la București de inginerii de la HPS România

Fondată la începutul anului 2016 și formată din experți în inginerie aerospațială și aeronautică din România, cu mulți ani de experiență profesională și instruire în proiectele ESA ( European Space Agency ), HPS România s-a alăturat Grupului European HPS, fiind a doua companie a grupului, dupa HPS Germania (Munchen).

Personalul înalt calificat al HPS România completează portofoliul și capacitățile grupului HPS, concentrându-se pe dezvoltarea și furnizarea de piese, echipamente și ansambluri metalice inovative ( din aluminiu, titan, oțel ) destinate industriei spațiale, cum ar fi Structurile Metalice Secundare și Terțiare ( folosite în structura primară a sateliților spațiali), sau sisteme MGSE, precum și serviciile de inginerie a sistemelor, proiectarea mecanică și analiza structurală.

HPS România & Logitrans România – când cerul NU este limita

Cine ar avea curajul să spere, vreodată, că își va aduce contribuția la o acțiune “spațială”, fără a avea tangență cu acest domeniu elitist? Ei bine, Logitrans și-a câștigat această sansă în anul 2017, când ni s-a dat ocazia să fim parte activă intr-un proiect special. Am primit încrederea HPS România de a transporta către Airbus Defence & Space din Germania o serie de echipamente și subansambluri metalice destinate industriei aeronautice. Întregul proces logistic a fost coordonat de dispecerii Logitrans. Ca de fiecare dată, cu profesionalism, am respectat cu strictețe condițiile foarte severe impuse, dat fiind că beneficiarul Airbus Defence & Space din Germania este subdivizia
militarizată a companiei Airbus, responsabilă de securitatea spațială. Pentru organizarea încărcării echipamentelor din zona restricționată a Bucureștiului și efectuarea descărcării în locația din Germania a fost necesară o coordonare specială și respectarea unor reguli de securitate riguroase și inflexibile.

Astfel de transporturi speciale încheiate cu succes ne motivează cu atât mai mult cu cât vedem că munca noastră se concretizează în parteneriate solide și de durată. Iar când companii precum HPS decid externalizarea totală a serviciilor de logistică către Logitrans România, nu putem decât să ne bucurăm că avem alături
parteneri deosebiți care ne împărtășesc principiile și valorile.