nafsa 2019Washington DC USA, 2019 – alături de Consiliul Național al Rectorilor din România În perioada 26-31 mai 2019 a avut loc la Washington DC, USA, conferința și expoziția anuală a NAFSA,  cel mai prestigios eveniment internațional din domeniul educației și invățământului superior, la care au participat peste 3500 universități și instituții din domeniul educației din peste 100 de țări. România a fost prezentă la acest eveniment prin Consiliul Național al Rectorilor cu o delegație formată din rectorii universităților românești și reprezentanți ai altor instituții din domeniul educației, cu un stand expozițional sub deviza Study in Romania, un număr de 24 universități din țara noastră fiind prezente la acest eveniment. Principalele obiective ale delegației române fiind creșterea vizibilității și atractivității României ca oportunitate pentru studii universitare.

Logitrans România și-a adus contribuția la acest proiect prin organizarea serviciului de logistică/transport pentru standul expozițional, mobilierul aferent și materialele publicitare – transport realizat pe calea aerului, cu încărcare de pe Aeroportul Internațional Henry Coanda, Otopeni, având ca destinație de decărcare Baltimore/Washington International Thurgood Marshall Airport și mai departe prin serviciu airport-to-door până la destinația finală Walter E. Washington Convetion Center, Washington DC, locul unde s-a desfășurat acest eveniment. Ca parte integrantă a serviciului de logistică, clientul a beneficiat din partea departamentului de transport aerian cargo al Logitrans România inclusiv de consiliere în obținerea documentelor vamale necesare acestui transport. Date fiind locația de livrare ( Washington DC , USA ) și programul de livrare impus de organizatorii evenimentului, transportul a fost monitorizat de către departamentul aerian cargo, pentru a ne sincroniza serviciul de transport cu echipa de creație și asamblare a delegației române astfel încât aceștia să beneficieze de timpul necesar pentru a amenaja standul și a organiza materialele expoziționale. Pentru returul mobilierului , acest proiect a fost preluat de către departamentul de transport maritim, consolidarea pe container și încărcarea a fost facută în portul Baltimore, cu etapă intermediară Viena, Austria. Ultima etapă a transportului a căzut in sarcina departamentului de transport rutier, care a adus containerul la destinația sa finală, Bucuresti.
Pentru Logitrans România a fost o experiență plina de satisfacție având în vedere succesul Consiliului Național al Rectorilor la această expoziție și impactul pozitiv pe care un astfel de eveniment îl are asupra României și a evoluției învățământului superior din țara noastră.