“Căpcăuni” la Teatrul Odeon în sezonul România – Franța, 2019

Arta și cultura oferă oamenilor accesul la un univers mai armonios, la inovație și creativitate, fiind o punte de legătură între trecut și viitor. Teatrul în mod special este forma cea mai profundă de exprimare a emoțiilor și sentimentelor sufletului uman, prin legătura unică și directă creată de artiști cu publicul, pe scenă si prin decorurile special realizate.

La recomandarea Institutului Francez din București , Logitrans România a început colaborarea cu regizorul Eugen Jebeleanu care , împreună cu regizorul Yann Verburgh a pus bazele companiei de teatru Compagnie Des Ogres iar piesele regizate de cei doi artiști se joaca astăzi pe scenele teatrelor din Franța și din România.

LOGITRANS & COMPAGNIE DES OGRES

Un astfel de proiect organizat de Compagnie Des Ogres este si cel din 2019 pentru promovarea piesei Căpcăuni , regizată de Eugen Jebeleanu, spectacol care s-a jucat în 30 de orașe din Franța și în România la Teatrul Odeon din București, în renumita Sala Majestic.

La solicitarea artistului, Logitrans România a organizat serviciul de logistică și transport din Paris către București a decorurilor scenografice și recuzitei necesare artiștilor pentru punerea în scenă a piesei la Teatrul Odeon, precum și returul acestora la Paris după finalizarea prestației trupei pe scena teatrului bucureștean.
Decorurile și recuzita extrem de sensibile ,realizate pentru piesa “Căpcăuni” au necesitat o atenție deosebită atât la incărcare cât și la descărcare, pentru a nu se deteriora și a pune în dificultate spectacolul de la București.

Transportul a fost monitorizat în permanență urmărindu-se sincronizarea la livrare la București cu echipa de tehnicieni și scenografi ai trupei , astfel incat decorul sa fie asamblat la timp și scena să fie pregatită pentru prestația actorilor conform programului impus de Teatrul Odeon.

Decorul este la fel de important ca un personaj, trebuie să se lase modificat de poveste și să ajute mesajul transmis.

Fără să îți dai seama ești introdus în poveste si traiesti magia !